Måste bara skriva om mina nya upplevelser från SKCC 3!


Jönköping – premiär för mig och Bengan! Först och främst måste jag skryta med vårt boende.
Vi kom upp till Jönköping tidigt på lördag eftermiddag. Snackade lite med Benny, som jag kommit överens om att få låna hans mektält. ( en win-win historia – han slipper packa ner och vi slipper packa upp).

Så snart all var klart med det körde vi vidare till vårt bokade rum på en Herrgård i Tokeryd (4km från banan).
Vilket härligt ställe – en gammal herrgård med fantastiskt fina rum – man undrar varför folk bor på Ibis eller Scandic – när det finns så här mysigt boende nära banan.
695:- betalade vi för ett dubbelrum och då fick vi tillgång till ett riktigt biljardbord, fantastisk uteplats och dessutom bröllopsmiddag! (här får ni dra era egna slutsatser – orkar inte berätta hela historien, men en sak bara – Bengan och jag hade inget med bröllopet att göra förutom maten!)

Tävlingen på söndagen började så klart trevande, men på tidskörningen började det funka ganska bra (mätt i mina egna personliga mått, så klart).
Bara 3 sekunder sämre varvtid än Anton!
Allt det där med varvtider och sånt har egentligen väldigt liten betydelse i det stora.
Jönköpingsbanan är absolut den fräckaste bana jag har kört – helt enormt roligt – att jag sen inte kan få ordentlig fart ur kurvorna har mindre betydelse.

Jönköping var helt enkelt en riktig höjdare – ända fram till Förfinalen – då öppnade himlen sig och regnet bara vräkte ned!
Då sa jag upp mig!
Finns det något värre än att bli helt dyngsur av regn?

Det är i alla fall inget när man håller på med “Karting for pleasure” !

Några andra skojigheter inträffade så klart som vanligt.
När jag skulle signa in för tävlingen och berättat för funktionären att det gäller Rotax Max nr 60 – undrade han – “var är föraren” ?

Från min sida sett – en helt OK fråga, för vem i den här branschen är beredd på att föraren är 64 år??!!

Vid ett annat tillfälle stod jag och pratade med Anton när en kompis till honom anslöt och efter en stund undrade – “är det du som är pensionären som kör”?

Vad ska man säga, han har ju helt rätt.
Ibland undrar jag faktiskt vad jag har i den här ungdomssporten att göra – men sorry kids – jag kan inte låta bli.

Känns trots allt att de flesta förarna har vant sig och accepterar att en “gubbe” är med och slåss om sista platsen.

Jag vill slutligen ge Jönköpings karting klubb en extra eloge vad gäller tvålen på toaletterna – så förnämt att serva med (sand)tvål som verkligen tar bort all olja från fingarna, något för alla andra klubbar att ta efter.

Vi ses i Växjö!